АПЕЛ КОРИСНИЦИМА УСЛУГЕ КАНАЛИЗАЦИЈЕ

By | 22. јануар 2016.

KANALIZACIJA„НЕ БАЦАЈТЕ ВЛАЖНЕ МАРАМИЦЕ У ВЦ ШОЉУ“

Радници ЈКП „РАВНО 2014“ свакодневно обављају опсежне радове на одгушењу фекалне канализационе мреже у ћупријској општини.

У канализационој мрежи се као разлог загушења проналазе разне ствари којима тамо није место (тврђи остаци од хране, штапићи за уши, папирни убруси, производи за жене, пелене…), а најчешће су то влажне марамице као и масноћа која у каснијој фази разградње изазива загушења у канализацији у контакту са осталим отпадом.

Велики број грађана једноставно не размишља о томе да влажне марамице најчешће загушују тј. блокирају канализацију. Управо је то у најчешћем броју случајева узрок загушења због којег радници ЈКП „РАВНО 2014“ одлазе на терен и проналазе их у великим количинама.

Проблем са влажним марамицама је посебно изражен последњих пар година појавом ткзв. „биоразградивих“ марамица (бар их тако произвођачи рекламирају), али искуства наших екипа на терену говоре другачије.

Приликом случаја загушења канализације осим трошкова које сноси ЈКП – ангажовање механизације и људства на одгушењу, замени опреме за препумпавање канализације која том приликом страда, трпе и сви остали корисници у том делу града, јер често долази до изливања фекалија у подрумским просторијама објекта, затим појаве бактерија и осталих нечистоћа из одводних цеви која изискује трошкове на санирању настале штете.

Унапред се захваљујемо на разумевању због упућеног апела!

Facebooktwittermail